Evenement

Food Tech Event 2025

Productielijn - markdnalee via Pixabay
Bron foto: markdnalee, Pixabay (Pixabay licence)
Samenvatting
  • Wanneer
  • Locatie
    Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
  • Organisator
    Mikrocentrum
Meer informatie & Aanmelden
Voedselproducenten en -verwerkers werken onvermoeibaar aan het verbeteren van ons voedsel: het moet lekkerder, gezonder, verser maar ook steeds langer houdbaar zijn. Tegelijkertijd groeit de behoefte naar continue beschikbaarheid en meer gemak, wat vraagt om snellere, efficiëntere, duurzamere processen met minimale verspilling. Techniek en continue innovatie spelen hierbij een cruciale rol. Het vraagt om innovatieve en steeds slimmere machines en apparaten maar ook om kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie.

In twee dagen ontmoet je efficiënt en effectief 120 specialisten op de beursvloer met op food en beverage gerichte oplossingen voor jouw productie- of verwerkingsomgeving. Bovendien kun je oplossingen, machines en apparaten live ervaren op de demopleinen en hoor je de laatste ontwikkelingen in het congresprogramma van experts uit de praktijk. Het Food Tech Event is dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking waar je alle elementen vindt om jouw foodproductie- of verwerkingsomgeving in te richten én te optimaliseren

De behoefte naar continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak vraagt om snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling. Innovatie van techniek en continue ontwikkeling in voedselverwerking en productie spelen hierbij een cruciale rol. Dit vraagt om innovatieve en steeds slimmere machines en apparaten maar ook om kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie.

Het is van belang dat de food en -beverage wereld elkaar jaarlijks ontmoet om kennis uit te wisselen en samenwerkingen te starten. Het Food Tech Event is deze jaarlijkse ontmoetingsplek voor technische professionals die werkzaam zijn bij bedrijven die actief zijn in of voor de voedselverwerkende en -producerende sector.

Onderstaande thema's kom je tegen op de beursvloer en in het congresprogramma van Food Tech Event 2025:

  • Ontvangst en opslag van grondstoffen
  • Voorbereiden en verwerken (wassen, schillen, snijden)
  • Mengen, samenstellen, koken, bakken of andere bereidingswijzen
  • Koelen en bewaren
  • Metaaldetectie, kwaliteitscontrole, hygiëne en voedselveiligheid
  • Verpakken en labelen
  • Koel-, hitte- en klimaattechniek/beheersing
  • Reiniging
  • Energievoorzieningen
  • Vloeren, wanden, deuren en sluizen
  • Engineering (hygiënisch) ontwerp, bouw en installatie
  • Operations, IT, communicatie en technische dienst
  • Software, digitalisering en automatisering